شهردار همدان بر لزوم حفظ عمارت جنانی تأکید کرد و گفت: بناهای قدیمی و با ارزش شهر همدان باید حفظ شود.

 تعیین تکلیف عمارت جنانی   به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، عباس صوفی شهردار همدان از برگزاری جلسه‌ای با حضور معاون دادستان همدان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان، پیرامون آخرین وضعیت عمارت جنانی خبر داد و گفت: عمارت جنانی بر اثر سهل انگاری مالک از سال گذشته در معرض تخریب قرار دارد که متأسفانه در بارش‌های اخیر نیز قسمتی از نمای داخلی این عمارت تخریب شده است.

وی ادامه داد:  با تمام این اوصاف من اعتقاد دارم عمارت جنانی باید حفظ شود و هر ساختمان قدیمی در شهر که قابلیت نوسازی و بازسازی دارد باید حفظ شود اما چون متأسفانه این بنا مالک دارد و ما اجازه دخل و تصرف در آن را نداریم تصمیم‌گیری در این باره تنها بر عهده شهرداری نیست و بر اساس قانون وظیفه حفظ، نگهداری و مرمت بناهای تاریخی بر عهده میراث فرهنگی است.

صوفی در این باره تصریح کرد: با توجه به وجود خطر احتمالی در این بنا، شهرداری طبق قانون موظف به رفع خطر است که در این رابطه چندین نامه مبنی بر ضرورت رفع خطر به مالک ابلاغ شده است که متأسفانه مالک تاکنون تمکین نکرده و هیچ گونه اقدامی در این باره انجام نداده است و همچنان احتمال ریزش بخشی از نمای بیرونی و بروز حادثه جانی برای عابران و شهروندان در این محل وجود دارد.

شهردار همدان گفت:  علاوه بر ابلاغ نامه به مالک، شهرداری با احتمال تاریخی بودن این عمارت، طی نامه‌ای به میراث فرهنگی خواستار استعلام و تعیین تکلیف وضعیت تاریخی این بنا شد که میراث فرهنگی در پاسخ به این نامه، از عدم ثبت این عمارت در فهرست بناهای تاریخی خبر داد و ملک را فاقد اثر فرهنگی و تاریخی دانست.

وی با بیان اینکه  متأسفانه تاکنون اقدامی از سوی مالک و میراث فرهنگی در خصوص مرمت و یا رفع خطر صورت نگرفته است گفت: چندی پیش نیز نامه‌ای از سوی دادگستری همدان مبنی بر ضرورت تسریع در رفع خطر به شهرداری همدان ابلاغ شده است که بر اساس نظریه‌های کارشناسی و فنی صورت گرفته از سوی شهرداری، این بنا فاقد استحکام است و تخریب قسمت خطرپذیر عمارت جنانی به دلیل اینکه محل عبور شهروندان است ضروری است.

علی مالمیر مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان نیز در این باره اظهار کرد: عمارت جنانی در فهرست آثار تاریخی ثبت نشده است اما بر اساس بررسی‌های صورت گرفته توسط کارشناس این سازمان، جداره عمارت واجد ارزش است و بایستی حفظ شود که در همین رابطه بسته‌های تشویقی نظیر اهدای وام، ساخت اقامتگاه سنتی و... جهت حفظ حقوق و منافع مالک به وی پیشنهاد شده است که متأسفانه تاکنون اقدامی از سوی وی صورت نگرفته است و طبق شواهد و گمانه زنی‌های ما، مالک تمایل به تخریب عمارت دارد که بایستی در این باره چاره اندیشی شود که با چه مدلی می‌توان با حفظ جداره عمارت، خطر احتمالی را رفع کرد.

وی ادامه داد: اگر چه اصرار داریم که جداره بنای جنانی بایستی حفظ شود اما تمکین به قانون در اولویت این سازمان قرار دارد و اگر به این نتیجه رسیدیم که رفع خطر احتمالی منوط به تخریب جداره عمارت می‌باشد، موظف به اجرای قانون می‌باشیم.

هاده ای معاون دادستان استان همدان پس از استماع صحبت‌ها و اظهارات شهردار، مدیرکل میراث فرهنگی و کارشناسان فنی و حقوقی، بیان داشت: بر اساس قانون حفظ جان اشخاص مقدم بر حفظ آثار تاریخی می‌باشد و در این خصوص رفع خطر احتمالی در قسمت فرسوده جداره عمارت جنانی بیش از پیش ضرورت دارد اما بایستی یادآور شد از سوی قانونگذار این رفع خطر همیشه مستلزم تخریب بنا نمی‌باشد و در صورتی که نگهداری و حفظ بنا با تعمیر و مرمت امکان پذیر باشد بایستی با انجام اقدامات و عملیات کارشناسی و فنی از تخریب بنا در جهت رفع خطر احتمالی بهره برد.

وی در پایان صحبتهای خود گفت: با توجه به حساسیت موضوع و در جهت شفافیت و تنویر افکار عمومی که نسبت به این عمارت در بین شهروندان بوجود آمده است مقرر شد با همکاری و همراهی دادگستری، شهرداری و سازمان میراث فرهنگی، از سوی هر دستگاه یک کارشناس جهت ارزیابی و بررسی نهایی عمارت جنانی انتخاب و معرفی شود تا در نهایت پس از اظهار نظرات کارشناسی این هیأت سه نفره، تصمیم نهایی در خصوص نحوه رفع خطر احتمالی جداره بنای عمارت جنانی اتخاذ شود.

انتهای پیام/د.ا

عمارت جنانی به زودی تعیین تکلیف می شود

 

 

 

               

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.